Wat André Kuipers te maken heeft met jouw ideale zithouding

29 oktober 2019

Mensen brengen het grootste gedeelte van een dag zittend door. Uit een onderzoek van het Rijksinstituut van Volksgezondheid bleek dat hoger opgeleiden van 25 jaar en ouder maar liefst 10,1 uur zitten op een gemiddelde doordeweekse dag! André Kuipers heeft hier het één en ander mee te maken. Benieuwd wat? Lees hier meer!

Natuurlijke houding

Wanneer je zit is het belangrijk dat je dit in je neutrale houding doet. Dit is de houding die je lichaam aanneemt wanneer er geen zwaartekracht is. Daar komt André Kuipers dus al om de hoek kijken. Door te zitten zoals zijn natuurlijke houding in de ruimte, worden al je spiergroepen gelijkmatig belast. NASA heeft in een publicatie van 1978 aangetoond dat een open heuphoek onderdeel is van deze neutrale houding. Meer hierover is te vinden in onze folder.

FJDqUO8_9Ma0xB2JNI6vp6PjTfbh88O6JNo-2d5Nh4CSmwK-VFD9n-I4T3RWpM2lgfkG7uo8C2daj3CiF4uY8fr-Et4Wapbb31Ddd9bK3EwxaVb2n2gJS5iee77K5s9aI2d545qv

Niet met je benen over elkaar zitten

BBC deed tevens onderzoek naar onze zithouding. Daaruit blijkt dat het veel risico’s met zich meebrengt, waaronder spataderen, minder bloedtoevoer en het afknellen van zenuwen in je benen. Door het zitten op een zadelkruk worden je heupen zo gekanteld dat je wervelkolom meer in de natuurlijk S-houding komt te staan, net zoals bij je neutrale houding die je in de ruimte aanneemt. Daarnaast wordt je ademhaling vergemakkelijkt en kun je op zadelkrukken ook moeilijk met je benen over elkaar zitten, waardoor je bloedsomloop optimaal blijft werken.

Meer weten over de zitoplossingen van Score? Neem contact op voor een proefplaatsing van onze zadelkrukken of bekijk onze producten op de website voor meer informatie.

Nieuwsbrief