Toenemende belang van hygiëne bij zitoplossingen door het coronavirus

4 juni 2020

Sinds het begin van de Corona-crisis is in veel beroepsgroepen niets meer hetzelfde als voorheen. De maatregelen worden weer aangescherpt en daarmee ook de hygiëne eisen. Ziekenhuizen, tandartsen, kappers en huisartsen zijn (weer) volop bezig. In iedere sector neemt de druk toe en daarmee ook de aandacht voor hygiëne. Goede hygiëne zorgt ervoor dat we zo min mogelijk in aanraking komen met ziekteverwekkers. Iets wat nu belangrijker is dan ooit. Stoelen of krukken gemaakt van PUxx zijn ideale zitoplossingen in deze tijd.

Aangescherpte hygiëne-eisen

Werkgevers zijn verplicht om te zorgen voor een veilige en gezonde werkplek. Binnen beroepen waar hygiëne altijd al belangrijk was, wordt er nu nóg meer gedesinfecteerd. Desalniettemin is de hygiëne-eis niet alleen voor medische beroepen aangescherpt. Ook op kantoren wordt er een groter beroep gedaan op het belang van ontsmetting. Denk bijvoorbeeld aan toetsenborden, bureaus, maar ook stoelen en krukken moeten nu meer worden gedesinfecteerd. Dit is nodig om zo min mogelijk met bacteriën in contact te komen en zo verspreiding van het virus te voorkomen.

PUxx® zitoplossingen: ontsmetting van belang

PUxx® is een hoogwaardig kunstleder op PU basis, waar een groot aantal zitoplossingen van Score van gemaakt zijn. Het grote voordeel van PUxx® is dat je het met de meeste schoonmaakmiddelen kunt reinigen. Zonder problemen kan PUxx® worden ingezet in omgevingen waar hoge eisen zijn omtrent hygiëne. In deze tijd, waar hygiëne een belangrijke rol speelt, moeten we zitoplossingen optimaal desinfecteren. In tegenstelling tot de meeste bekledingen kunnen de Score PUxx® zitoplossingen tegen schoonmaak- en ontsmettingsmiddelen op basis van chloor, 70% alcohol en waterstofperoxide. Alle Score zitoplossingen die bekleed zijn met PUxx®, zijn dus bestand tegen desinfecterende middelen.

Eigenschappen van de PUxx® bekleding

De PUxx® bekleding lijdt er niet onder wanneer deze schoon wordt gemaakt met alcohol oplossingen. Daarnaast is een product gemaakt van PUxx®:

  • 100% waterdicht
  • Slijtvast getest met 300.000 toeren Martindale 
  • Urine- en bloedbestendig

Voordelen van PUxx® bekleding voor zadelkrukken en stoelen

De zadelkrukken van Score zorgen ervoor dat het zadel subtiel naar alle kanten met je meebeweegt door het balance mechaniek. Een groot aantal van deze zadelkrukken is goed te reinigen met alcohol en desinfectiemiddelen, dankzij de PUxx® bekleding. Daarnaast voelt een kunstleder op basis van PUxx® minder warm dan kunstleder op basis van PVC. Het transporteert de warmte gemakkelijk, wat het nog aangenamer maakt om met of op een PUxx® kruk of stoel van Score te werken. 

Lees over de verschillen tussen PUxx® en Stamskin®. Of neem contact met ons op en laat je adviseren over de juiste zitoplossingen voor jouw werkomgeving.

Nieuwsbrief