Thuiswerken anno 2021: zo doe je dat!
21 januari 2021Van kinderen die door videobelafspraken heen tetteren tot de techniek die ons vaak in de steek laat: thuiswerken gaat niet zonder slag of stoot. Nu de kinderziektes eruit zijn en we steeds meer handigheidjes ontdekken, wordt thuiswerken steeds aangenamer. Ben je benieuwd hoe thuiswerken anno 2021 nog prettiger kan? Wij geven je tips!
Zo creëer je een goede thuiswerkplek
Niet iedereen beschikt over een apart kantoor of een aparte werkplek om rustig te werken. Daardoor is en blijft de keukentafel een populaire thuiswerkplek. Dat is niet per se verkeerd, maar er zijn wel wat aandachtspunten:
- Een keukentafel is vaak niet in hoogte verstelbaar. Daardoor is het belangrijk dat je je stoel aanpast op de hoogte van de tafel waar je aan werkt. Denk aan een zadelkruk voor een hogere tafel of een verstelbare bureaustoel voor een lagere werkplek. Is de tafel hoger dan je stoel? Gebruik dan een voetensteun om bungelende benen te voorkomen.
- Naast de soort stoel zijn ook de instellingen van de stoel belangrijk. Verstel hem in de juiste hoogte en zorg dat je genoeg steun hebt.
- Wissel regelmatig van houding: denk hierbij aan het maken van een korte wandeling of switch tussen zitten en staan.
Investeer in een goede stoel voor thuiswerken
Het komt erop neer dat ook 2021 een jaar blijft waarin thuiswerken voor de meeste mensen de norm blijft. Gezond zitten is en blijft daarbij belangrijk. Investeer daarom (of vraag je werkgever dit te doen) in een goede werkplek met ergonomisch verantwoorde hulpmiddelen, zoals een goede bureaustoel of zadelkruk, een bureau dat in hoogte verstelbaar is of een voetensteun. Zo verminder je lichamelijke klachten.
Gezond en lekker werken: mentaal en fysiek
Naast een goede stoel, de juiste instellingen en een goede werkplek is een positief gevoel ten opzichte van thuiswerken ook belangrijk. Voel jij je prettig bij het thuiswerken? Houd je na een werkdag nog energie over om andere leuke dingen te doen? Dat zijn vragen waar je idealiter ‘ja’ op wilt antwoorden. Door hier mee bezig te zijn waarborg je op lange termijn je fysieke en mentale gezondheid. Ergonomie is en blijft de rode draad in het geheel. Denk daarom aan preventieve zitoplossingen die je in kunt zetten om nek- en rugklachten te voorkomen.
Tips voor efficiënt thuiswerken met kinderen
Thuiswerken is een uitdaging voor vele ouders. Met een aantal enthousiaste kinderen om je heen is het videobellen toch een stuk uitdagender. Denk aan de volgende tips bij het thuiswerken met kinderen:
- Heb je jonge kinderen? Plan de belangrijkste taken rond de slaaptijd van je kinderen. Dit kan inhouden dat je eerder opstaat dan je normaal zou doen.
- Maak een lijst met afspraken op een groot vel papier voor zowel jou als je kinderen. Daarnaast kun je ook blokken inplannen om samen te spelen, nadat je een bepaalde periode hebt gewerkt.
Wil je meer weten? Lees de tips van de Rijksoverheid, lees onze vorige blog met vier tips over effectief thuiswerken of bekijk onze zitoplossingen voor effectief, prettig en vooral gezond thuiswerken!
Deel deze pagina op socialmedia
- Deel deze pagina op Facebook
- Deel deze pagina op Twitter
- Deel deze pagina op WhatsApp
- Deel deze pagina op e-mail