Herkenbare situaties in de dentale branche

29 oktober 2019

In de dentale branche kun je nogal wat situaties tegenkomen die vervelend zijn. Comfort is naast goed en gezond zitten in deze sector namelijk erg belangrijk, maar soms ook lastig. Herken jij je in deze situaties?

Je kunt je benen niet kwijt onder de behandelstoel

Door een grotere heuphoek nemen je benen minder ruimte in. Dit is vooral handig wanneer je met patiënten werkt, omdat je zo makkelijk dichtbij de patiënten kunt zitten. Hierdoor hoef je bijna niet voorover te buigen, wat zorgt voor minder belasting van je bovenlichaam. Verder is het ook makkelijker om met een zadelkruk om patiënten heen te bewegen, omdat je voeten stevig op de grond staan en de zadelkruk wieltjes heeft.

Je kunt niet goed in de mond van de patiënt kijken

Wanneer je op een standaard stoel zit, kun je vaak niet goed in de mond van de patiënt kijken. Af en toe opstaan is dan noodzakelijk, maar niet prettig. Of je nou tandarts of assistente bent. Hoger zitten is daarom prettiger, wat kan met een zadelkruk.

Je hebt nek- en rugklachten

Veel en vaak last van je nek en/of rug? Dat horen we vaker. Omdat je zo lang dezelfde houding aanneemt wordt dit alleen nog maar meer en belast je je spieren veel. Dit los je op door zo te zitten dat je heuphoek meer wordt geopend en je bekken worden gekanteld: een neutrale houding.

Lang zitten

Als tandarts of mondhygiënist is langdurig zitten helaas iets wat veel gebeurt. Wanneer je dit doet op een ‘traditionele’ stoel, kan het zorgen voor slapende benen of voeten of een tintelend gevoel, omdat bloedvaten worden afgekneld. Een open houding op een zadelkruk zorgt ervoor dat je bloedcirculatie en ademhaling verbetert en vergemakkelijkt.

Meer weten over de zitoplossingen van Score Dental? We informeren je graag meer. Meteen een proefplaatsing aanvragen van onze zadelkrukken of andere producten? Dat kan natuurlijk ook. Neem contact op voor meer vragen of informatie. 

Nieuwsbrief