Blog


Interactieve workshop ergonomisch en ‘gezond’ zitten door Score: ben je erbij?

7-06-2019

Gezond en ergonomisch zitten in de tandartspraktijk, iets wat voor tandartsen en mondhygiënisten als muziek in de oren klinkt, toch? Score Dental organiseert tijdens de Midzomer Dentale Kennis Carrousel op 4 en 5 juli in Ridderkerk samen met Service Dental, Orange Dental en OFS Financial Services een interactieve workshop over ergonomisch en gezond zitten. Ben je erbij? 

Arbeidsgerelateerde klachten bij tandartsen, assistenten en mondhygiënisten worden veroorzaakt door een combinatie van een statische werkwijze en langdurig verkeerd zitten. De spieren worden vaak langdurig en eenzijdig belast al dan niet in combinatie met een ongunstige werkhouding. Goed zitten begint bij een goede basishouding! Tijdens de Dentale Kennis Carrousel worden allerlei onderwerpen gerelateerd aan de tandheelkundige praktijk en de zorgondernemer uitgelicht. Onze Score Dental specialist Amarens Sleeuw-Moerkerken geeft hier een interactieve workshop waar ergonomisch en gezond zitten centraal staan.

Wat kun je verwachten tijdens deze workshop?

Score Dental biedt diverse zitoplossingen voor onder andere tandartsen en mondhygiënisten. Tijdens de workshop is het mogelijk om de verschillende zadelkrukken te proberen en te ervaren. Daarnaast kun je tijdens de workshop kosteloos een ergonomische meting laten verrichten (o.a. met behulp van modern meetapparatuur). Door middel van drukmatten op de zadelkrukken worden drukpunt metingen uitgevoerd. Hiermee zie je of je juist zit en wat de beste houding en zitoplossing is voor je lichaam. De uitkomsten worden door onze specialisten persoonlijk met je besproken.

De voordelen voor jou:

  1. Deskundig advies over een gezonde en ergonomische zithouding in de praktijk.

  2. Persoonlijke aandacht van onze specialisten voor al jouw problemen en vragen omtrent lichamelijke klachten tijdens het zitten.

  3. Vele verschillende zadelkrukken om te proberen en ervaren middels een vrijblijvende proefplaatsing!

  4. Een gratis ergo advies met behulp van modern meetapparatuur.

Naast ergonomisch en gezond zitten zullen de volgende onderwerpen bij andere sprekers tevens aan bod komen:

  • Ondernemerschap in de mondzorg

  • Lasertechnieken

  • Hygiëne en infectiepreventie

  • Ziekteverzuim

  • Implantologie

  • Casuïstiek

Wilt u meer informatie of u direct inschrijven voor de Dentale Kennis Carrousel? Dat kan hier! 

Deel blogbericht

Accepteren ×